Juodasis sąrašas. Antra dalis

Taigi, toliau tęsiu juodąjį:

Grožio kankinės. Norėčiau tikėti, kad Julianne Moore tik išriedėjus iš lovos taip gaiviai atrodo, kaip ant raudonojo Oskarų kilimo, nors ir suprantu, kad greičiausiai taip nėra. Išskirtinės moterys sukuria grožio be pastangų iliuziją, nors jų sumontuota išvaizda gali būti sudėtingesnė nei Dubajaus dangoraižio planas. Garsenybės eina valyti veidus nuo inkštirų, darosi valomąsiais klizmas, depiliuojasi gyvaplaukius, tačiau niekam tokių procedūrų nerodo. Tad kodėl turėtumėte riesti blakstienas lėktuve, išsižiojus dažytis lūpas ir pudruotis nosį vakarienės restorane metu? Veidrodžiai tualetuose pakabinti ne be reikalo.

Leopardai ir kiti gyvūnai. Moteris, kuri nebijo leopardų, gyvačių ir kitų laukinių padarų raštų, man asocijuojasi su drąsia, turinčia nuomonę ir nebijančia atrodyti ryškiai. Moteris, kuri nuolat renkasi leopardus ir gyvates ir mėgstanti juos dideliais kiekiais, man asocijuojasi su rėksminga, persikvėpinusia ir praeity užstrigusia ponia, kuri vis dar tiki, kad daugiau yra geriau ir laukinių gyvūnų raštai atspinti jos “netramdomą, laukinę prigimtį”. Net jei ta prigimtis tokia ir yra, geriau demonstruoti, kad bent pati sugebate ją tramdyti ir neatrodyti kaip Tarzano mylimoji. Tokį įspūdį pasieksite pasirinkdama VIENĄ padarą komplekte, ne dažniau nei porą kartų per savaitę ir derindama jį su neutraliais kompanionais, pavyzdžiui leopardinį sijoną su juodu/rudu/smėliniu viršumi – megztiniu, švarku, palaidine ir raudonais, mėlynais ar žaliais bateliais. Ar gyvūnų rašto batelius prie klasikinio drabužių derinio. Su gyvūnų raštais siūlyčiau iš tolo vengti ilgaaulių virš kelių, permatomų akrilo platformų, visko, kas apnuogina iškirptę, pilvą ir šlaunis ir yra pagaminta iš pigaus audinio.

Per ilgi plaukai. “Mano vyrui labai patinka mano ilgi plaukai, nekirpau jų nuo mūsų vestuvių 1978-aisiais. Jis neleidžia man jų kirpti. Aš jo visada klausau. Jis taip pat man neleidžia vilkėti kelnių, nes tai nemoteriška ir nemuša manęs prie mano tėvų. Mano stiliaus ikona – vaidilutė. Koks dar kondicionierius, aš prieš chemiją! Kai per velykas sviestu blizginu margučius, rankomis perbraukiu ir plaukus – spindi kaip nauji”. Tikiuosi šis vaizdelis – ne jūsų. Aš nesu prieš ilgus plaukus. Esu prieš netvarkingas, gyvenime kirpyklos nemačiusias, nutysusias, bespalves ševeliūras. Nesakau, kad sulaukus tam tikro amžiaus reikia nusibraukti į paraštes nusirėžiant trumpai ir susigarbanojant cheminiu. Sakau, kad plaukus reikia kirpti, kad atrodytų sveiki, stilingi, jums tiktų, ir atrodytumėte šiuolaikiška, o ne užstrigusi praeity.  

Nesėkmingas dangstymas. Ne visos mes idealiais kūnais. Bet vien tai, kad užsidengsit didelę sėdynę per ilgu megztiniu ar marškiniais, problemos neišspręs. Aš vis tiek žinau, kad ji ten yra. Dėvėdamos užpakalį dengiantį drabužį, sukuriate platų ir trumpą siluetą su trumpomis kojomis – atrodote žemesnė ir, ahem, stambesnė. Jei rinksitės palaidinę, kurios apačia yra virš užpakalio, geriau irgi nebus: visa jūsų sėdimoji bus vienintelis dalykas, į ką aplinkiniai atkreips dėmesį. Idealiausias ilgis – iki plačiausios klubų vietos: tokiu būdu neprarasit kojų ilgio, sėdynės ir uždengsit tai, ko nenorit rodyti. 

58902ef5c7fea6dadbdae9373b396164.jpg


Nedėvite aukštakulnių, nes esate aukšta. Ši nukvakusi taisyklė yra ne tik sena, bet ir seksistinė, nes kilusi iš antikvarinės nuostatos, kad įspūdingas ūgis – nemoteriška. Yra daug nuostabių, apie 180cm moterų, kurios dėvi aukštakulnius ir atrodo pribloškiamai – Charlize Theron, Michelle Obama, Karlie Closs.